ua en ru

Зношеність теплових мереж Києва становить понад 60%, - "Київенерго"

ПАТ "Київенерго" у 2013 р. здійснило комплекс заходів для стабільного проходження опалювального сезону 2013 - 2014 рр. З результатів випливає, що рівень зношеності теплових мереж Києва становить понад 60%, повідомляє прес-служба "Київенерго".

ПАТ "Київенерго" у 2013 р. здійснило комплекс заходів для стабільного проходження опалювального сезону 2013 - 2014 рр. З результатів випливає, що рівень зношеності теплових мереж Києва становить понад 60%, повідомляє прес-служба "Київенерго".

"Роботи здійснювалися за трьома ключовими напрямками. Зокрема, в період з квітня по серпень 2013 р. проводилися гідравлічні випробування теплових мереж в районах столиці. Під час випробувань виявлено 1022 пошкодження теплових мереж, що на 145 менше порівняно з 2012 роком (на 12,5 %)", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в міжопалювальний період була проведена реконструкція і ремонт теплових джерел. Фахівці "Київенерго" здійснили капітальний ремонт 1 енергоблоку ТЕЦ-6 та 3 енергоблоку ТЕЦ-5, відремонтували 583 водогрійних і парових котлів, а також 2134 теплових пунктів та 16 насосних станцій.

Була здійснена реконструкція та заміна теплових мереж на Троєщині, Борщагівці, Теремках, Нивках, Оболоні і центральних районах столиці. Ділянки магістральних трубопроводів (500-1200 мм) були замінені на вулицях: Лаврської і Старонаводницькій, Промислової та Залізничному шосе, Барбюса, Щербакова та Московському проспекті. Реконструкцію розподільчих мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання) було здійснено на ділянках по вулицях Глушкова, Заболотного, Приозерної, Маяковського, Жолудєва, Бальзака і Каштанової.

Звернемо увагу, на сьогодні рівень зношеності теплових мереж міста становить понад 60%. У 2013 р. в міжопалювальний період "Київенерго" замінило понад 100 км труб теплових мереж, інвестувавши понад 270 млн грн на теплове господарство.

На початку опалювального сезону, "Київенерго" вперше прийняв рішення замінити додатково на 24 ділянках більше 10 км розподільчих тепломереж, які підводять тепло і гарячу воду в житлові будинки у Голосіївському, Деснянському, Святошинському та Шевченківському районах столиці. Це комунальне нововведення було погоджено з райдержадміністраціями районів і жителями. Роботи були проведені протягом одного місяця з незначним дискомфортом для людей - відключенням від центрального опалення, - до 1 доби та гарячого водопостачання - до 2 діб. На реалізацію цього пілотного проекту, компанія витратила майже 10 млн грн власних оборотних коштів.