ua en ru

"Чорноморнафтогаз" за 11 міс. 2013 р. збільшив видобуток газу на 40,2% - до 1,47 млрд куб. м

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" за січень-листопад 2013 р. збільшило видобуток природного газу до 1 млрд 477,5 куб. м, що на 424 млн куб. м (40,2%) більше аналогічного періоду 2012 р. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Також в рамках виробничої діяльності з січня по листопад поточного року "Чорноморнафтогазом" на 12,5% або 6,5 тис. тонн перевиконано планові показники з видобутку газового конденсату та на 5,7% - щодо нафти.

Підприємство зберігає динаміку зростання добового видобутку газу на родовищах Чорного і Азовського морів, яка з 20 листопада становить 5,5 млн куб. м. За підсумками року компанія планує добути 1,65 млрд. куб. м газу.

Зазначимо, що на виконання доручень Президента України Віктора Януковича і Кабінету міністрів щодо збільшення вітчизняного видобутку Державним акціонерним товариством "Чорноморнафтогаз" за підтримки Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" активно ведуться роботи з облаштування Одеського і Безіменного газових родовищ. На сьогоднішній день на Одеському родовищі "Чорноморнафтогазом" побудовані і встановлені три видобувні платформи (блок-кондуктори ЛК-1, ЛК-2, ЛК-3), укладено 6,5 км підвідного внутрипромыслового газопроводова, який поєднав ЛК-3 та ЛК-2. У завершальній стадії - виготовлення металоконструкцій опорного блоку і головної секції БК-4 для Безіменного газового родовища, в найближчій перспективі при сприятливих погодних умовах - забивання паль і монтаж блок-кондуктора в море. Потім укладання підводного трубопроводу, відстань 14,3 км, від БК-4 до БК-1 Одеського родовища.

Освоєння даних промислів є основою для виконання компанією програми з триразового збільшення видобутку - з 1,05 млрд куб. м в 2011 р. до 3 млрд в 2015 р.